Публікації

Руки, виделка та дві палички: а чому ви віддаєте перевагу, коли їсте роли?

Йшло 21-е століття, а серед любителів японської кухні все ніяк не вщухали суперечки про те, як правильно їсти суші. Одні піднімають апетитні шматочки виключно за допомогою бамбукових паличок, інші відстоюють свою точку зору, відзначаючи зручність використання класичних столових приладів – виделки й ложки, решта ж радять не ламати комедію й їсти страву голими руками.

Аргументи та контраргументи на користь паличок

На сьогоднішній день суші не є важкодоступною розкішшю, їх може дозволити собі кожна працююча людина.

Однак не всі навчилися використовувати палички для прийому такої їжі. А варто було б, тому що це розвиває дрібну моторику, робить вас більш зосередженими, інтелігентними і навіть ввічливими.

Звикнути до нових столових приладів важко, тому більшість людей віддають перевагу спеціальним навчальним паличкам. Але, на жаль, не кожна доставка еды в Херсоне надає своїм клієнтам прилади для учнів.

Головний мінус використання таких дерев’яних приладів, що стосується навіть найдосвідченіших споживачів суші, полягає в значенні кожного руху. Так, якщо ви їсте в колі своїх друзів, то можете дозволити собі невелику вільність і наколоти шматочок на паличку. Однак, зроби ви так на батьківщині цього чудового блюда, японці б вас не зрозуміли, хоча б тому, що цей спосіб у них доречний тільки на траурних подіях.

Що ще можна робити з бамбуковими паличками для суші:

  • облизувати;
  • підкликати офіціанта, тримаючи їх у руці;
  • розмахувати або трясти.

Варто згадати, що тільки деякі види ролів і суші слід їсти паличками.

Що буде, якщо їсти роли виделкою або руками

Всупереч незадоволеним вигукам, треба прийняти страшну правду: роли й суші їдять руками. Правда, для цього є одна умова: вони повинні бути загорнуті в норі, а руки – чистими.

Народна мудрість говорить, що некультурна не та людина, яка їсть не так, як слід, а та, хто це помічає, грубо кажучи, дивиться в рот.

Більшість соромляться попросити в офіціанта виделку, замовляючи суші, йдучи на поводу в страшного внутрішнього голосу: “Що про мене тоді подумають?”. Тому таким людям ще гірше, адже їм подають страву, яку важко утримати на звичайних або навіть навчальних паличках. У такому випадку приємна вечеря або швидкий ланч перетворюються в незручне та болісне випробування по виловлювання суші в соусі.

У цьому варіанті є й свої мінуси. Наприклад, відвідуючи суші-бар, навряд чи ви знайдете там звичні в побуті столові прибори, адже там їх не доводиться використовувати.

Але будьте уважні, адже суши в Херсоне переважно готують не представники японської культури. Попросити ж виделку для ролів в Японії – моветон.

«Джерело: aleksandrsann.ks.ua»

Читайте також

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Close
Close